Vađenje zuba

Vađenje  zuba  naziva se u stručnoj terminologiji ekstrakcijom. U našoj poliklinici provodi  se bezbolno, pod lokalnom anestezijom

Posebnim kliještima i instrumentima vadimo zub. Zahvaljujući stručnosti naših doktora i provođenju lokalne anestezije vađenje zuba brz je i bezbolan postupak.

Nakon vađenja zuba, pacijent ostaje bez zuba i samim time nastaje “rupa” u zubnom nizu. Optimalna opcija za nadoknadu izvađenog zuba ugradnja je zubnog implantata i izrada krunice.

Zašto preporučujemo da se izvađeni zub čim prije nadomjesti dentalnim implantatom?

Želimo spriječiti procese koji nastaju kao posljedica vađenja zuba, a to su:

  • naginjanje i spuštanje susjednih zuba
  • resorpcija tj. povlačenje kosti.

Vađenje zuba – vrste ekstrakcije 

Nije svako vađenje zuba jednostavno. Sve ovisi o položaju zuba, obliku, veličini, broju korjena, je li impaktiran i slično.

Zato u struci jasno razlikujemo vrste ekstrakcije zuba:

  • jednostavno vađenje zuba
  • komplicirano vađenje zuba
  • alveotomija – operativno vađenje zuba najčešće umnjaka, tj. osmica.

Neka vađenja znaju se zakomplicirati pa se zahvat može malo i odužiti. U svakom slučaju, baš zbog takvih nenadanih situacija, naša topla preporuka je da vađenje zuba, posebno umnjaka, prepustite u ruke specijalista oralne kirurgije.

Naš stručni tim na čelu s oralnim kirurgom, dr. Matijom Gikićem, brzo i stručno rješava i najkompliciranije ekstrakcije zuba.

Što napraviti nakon vađenja zuba?

Nakon vađenja zuba potrebno je pričekati nekoliko mjeseci kako bi se na mjestu vađenja stvorila nova kost.

Što nakon toga?

Kako bi se izbjegle posljedice vađenja, koje dugoročno mogu narušiti pacijentovu okluziju (zagriz), potrebno je izvađene zube nadomjestiti dentalnim implantatima i krunicama. To je najbolja opcija jer su manje invazivni. Naime, nije potrebno brušenje susjednih zuba i izrada mosta.

Ako pacijent ne želi iz nekog razloga dentalni implantat, izvađeni zub može se nadomjestiti tročlanim mostom sastavljenim od triju krunica, a za koji je potrebno brušenje dvaju susjednih zuba. To danas nije izbor, pogotovo ako su zubi zdravi.

Koja je cijena vađenja zuba? 

Jednostavno vađenje zuba je 300 kuna, komplicirana ekstrakcija s kolagenom i šivanjem je 800 kuna, a alveotomija je 1200 kuna. 

Za brzo i bezbolno vađenje zuba stojimo vam na raspolaganju!

Naručite se na pregled

Call Now Button