Select Page

IZBJELJIVANJE

Blagdanska posebna ponuda izbjeljivanja zubi – 1980 kn do 31.01.2018. izbjeljivanje obje čeljusti.
 

Jedna od omiljenih estetskih usluga na području dentalne medicine je izbjeljivanje zubi. Ovim tretmanom izbjeljuju se prirodni zubi.  

Znate li zašto zubi mijenjaju boju?

Mnogobrojni su faktori:

  • Nasljedni – genetika
  • Degenerativne promjene
  • Uzimanje antibiotika
  • Starenje organizma
  • Konzumacija hrane i ispijanje pića koji boje zube (kava, čaj, gazirani, voćni sokovi, cikla…)
  • Razni dodaci prehrani
  • Zubi nakon liječenja (vađenja živaca)
  • Neispravno liječeni zubi
  • Pušenje

 

Postoji više metoda izbjeljivanja: gelovima, udlagama ili lampom.

Gelovi sadrže određeni postotak vodikovog peroksida, koji prodire u tvrda tkiva i na taj način mijenjaju prirodnu boju zuba. Tretman se provodi u tri ciklusa, a svaki traje petnaest minuta.

Koja je metoda najučinkovitija?

Philips Zoom Whitespeed (V generacija) metoda izbjeljivanja zubi

Najpopularniji i najučinkovitiji način izbjeljivanja zubi je tretman ZOOM lampom. Riječ je o profesionalnom sustavu izbjeljivanja koji koristi ultimativnu tehnologiju LED svjetla. Uz pomoć jakog intenziteta svjetlosti rezultat izbjeljivanja je bolji i brži u odnosu na druge vrste lampi ili neke druge metode izbjeljivanja. Sam tretman traje cca 45-60 minuta i izvodi se u ciklusima od 15 minuta. U jednom danu najviše se može napraviti 4 ciklusa. Pacijent nakon svakog ciklusa vidi rezultat i ako želi može nastaviti s idućim ciklusom. Ovom metodom zubi se mogu izbijeliti  do 8 nijansi, ovisno o prirodnoj boji zubi.

Potrebno je prije tretmana očistiti kamenac s površine zuba kako bi se zubi mogli jednolično izbijeliti.

Aktivan sastojak Zoom gela je vodikov peroksid. Ima prirodna svojstva izbjeljivanja, a pod utjecajem svjetla se dodatno pojačava njegovo djelovanje. Lampa svojim svjetlom aktivira vodikov peroksid pomažući na taj način prekrivanje cijele površine zuba. Kisik ulazi u caklinu i dentin, izbjeljujući tako obojena područja zuba, ali ostavljajući samu strukturu zuba nepromijenjenom.

Philips Zoom sistem je lider na području profesionalnog izbjeljivanja zubi. O tome govori brojka od 5 milijuna tretmana napravljenih do sada u svijetu i činjenice:

– najdugotrajniji rezultati izbjeljivanja

– bez pojave/minimalne osjetljivosti kod pacijenata zbog apliciranja ACP gela protiv osjetljivosti

– kod više od 50% pacijenata postižemo najsvjetlije nijans e- boju  A1 ili svjetlije

– jednostavan postupak

Tko je idealan kandidat za ovaj tretman?

Svatko tko ima prirodne zdrave zube kandidat je za ovaj tretman.

S novom lampom ZOOM Philips V. generacije danas i trudnice mogu raditi ovaj tretman jer više nema UV spektra kao kod prijašnjih generacija lampi te nema straha od pigmentacije kože.

Svakako treba napomenuti da ova metoda nije za pacijente koji imaju most od keramičkih, metalkeramičkih, cirkonkeramičkih krunica ili oni koji imaju ljuskice, jer se umjetni zubi tj. krunice ne mogu dodatno izbijeliti.

Nuspojave

Zubi inače nakon tretmana znaju biti osjetljivi na toplo-hladne podražaje. No, s ovom zadnjom generacijom lampe i apliciranjem ACP gela, osjetljivosti gotovo da i nema.

Preporuka nakon tretmana

Pacijente se mora informirati o ponašanju neposredno nakon tretmana. Zabranjeno je jesti obojanu hranu i pića 24h nakon izbjeljivanja ( crno vino, cola, kava, crni čaj, obojeni sokovi, paradajz, naranče, cikla… ). Smiju jesti i piti sve što nije jako pigmentirano ( voda, bijelo vino,  zeleni čaj, bijeli kruh, riža, tijesto, krumpir, bijelo meso, jabuke, banane… ). Također, ne koristiti obojane vodice za ispiranje ( npr. Listerine ) i obojane paste za zube jer je potrebno određeno vrijeme da se boja stabilizira.

 

Idealno vrijeme za tretman

Trajnost rezultata ovisi o pacijentovim navikama. Kod nekih pacijenata rezultati su vidljivi i do tri godine nakon tretmana.

U našoj praksi ovaj tretman koristimo redovito. Pacijenti ga najčešće traže u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te u proljeće i ljeto. Ali, izbjeljivanje zubi  može se raditi tijekom cijele godine.

Ako ste kandidat za ovaj tretman i nemate baš lijepu boju zubi, a želite Hollywood smile, kod nas ste na pravom mjestu. Dovoljno se naručiti.