Select Page

IMPLANTATI

Kompletan dentalni implantat s krunicom sastoji se od 3 dijela:

* Dentalni titanski implantat (zamjena za korijen zuba) od 3.870,00 kn
* Nadogradnja ili suprastruktura (zamjena za potporu krune zuba) od 1.332,00 kn
* Krunica (zamjena za zubnu krunu, vidljivi dio zuba u ustima) od 1.440,00 kn

Dentalni implantat postao je nezaobilazan u stomatološkim ordinacijama. Nekadašnji bauk, nedostatak zuba, danas više nije nikakav problem. Kad nedostaje jedan ili više zuba, najbolje rješenje je ugradnja implantata, zamjene za korijen zuba. Ugrađuje se u čeljusnu kost, a za njegovo “sidrenje” u kost potrebno je od tri do šest mjeseci. Nakon tog razdoblja, na implantate se postavljaju pripadajuće nadogradnje tvz. suprastrukture te izrađuje protetski nadomjestak – krunica, fiksni most ili proteza. Koristi se za polufiksne i fiksne radove.

 


Ugradnja dentalnog implantata brz je i bezbolan zahvat. Treba li birati između nadoknade jednog zuba tročlanim mostom ili jednim implantatom, preporuka Poliklinike dr. Gikić je implantat, jer nije potrebno brusiti okolne zdrave zube oko mjesta gdje zub nedostaje.

Na taj način čuvaju se okolni zubi te sanira samo mjesto na kojem zub nedostaje. Dentalni implantat čuva i kost uraštanjem u nju.

Izrađuju se od titana. Titan je vrhunski biokompatibilni materijal koji ima svojstvo vezivanja za kost. Ne izaziva nikakve alergijske reakcije te je mogućnost odbacivanja implantata svedena na minimum. Koristi se u svemirskoj industriji zbog svoje dugovječnosti pa dentalni implantat ima dugoročno jamstvo.

Poliklinika dr. Gikić koristi vrhunske dentalne implantate renomiranih svjetskih proizvođača: NOBEL BIOCARE (Švedska), NORIS MEDICAL (Izrael) i Ankylos (Njemačka).

Dentalni implantat postao je nezaobilazan u stomatološkim ordinacijama. Nekadašnji bauk, nedostatak zuba, danas više nije nikakav problem. Kad nedostaje jedan ili više zuba, najbolje rješenje je ugradnja implantata, zamjene za korijen zuba. Ugrađuje se u čeljusnu kost, a za njegovo “sidrenje” u kost potrebno je od tri do šest mjeseci. Nakon tog razdoblja, na implantate se postavljaju pripadajuće nadogradnje tvz. suprastrukture te izrađuje protetski nadomjestak – krunica, fiksni most ili proteza. Koristi se za polufiksne i fiksne radove. Kompletan dentalni implantat s krunicom sastoji se od 3 dijela: * Dentalni titanski implantat (zamjena za korijen zuba) od 3.870,00 kn * Nadogradnja ili suprastruktura (zamjena za potporu krune zuba) od 1.332,00 kn * Krunica (zamjena za zubnu krunu, vidljivi dio zuba u ustima) od 1.440,00 kn Ugradnja dentalnog implantata brz je i bezbolan zahvat. Treba li birati između nadoknade jednog zuba tročlanim mostom ili jednim implantatom, preporuka Poliklinike dr. Gikić je implantat, jer nije potrebno brusiti okolne zdrave zube oko mjesta gdje zub nedostaje. Na taj način čuvaju se okolni zubi te sanira jedino mjesto na kojem zub nedostaje. Dentalni implantat čuva i kost uraštanjem u nju. Izrađuju se od titana, vrhunskog biokompatibilnog materijala koji ima svojstvo vezivanja za kost. Ne izaziva nikakve alergijske reakcije te je mogućnost odbacivanja implantata svedena na minimum. Titan je materijal koji se koristi u svemirskoj industriji zbog svoje dugovječnosti pa dentalni implantat ima dugoročno jamstvo. Poliklinika dr. Gikić koristi vrhunske dentalne implantate renomiranih svjetskih proizvođača: NOBEL BIOCARE (Švicarska), NORIS MEDICAL (Izrael) i Ankylos (Njemačka). Na kod njih ugrađene implantate Poliklinika daje doživotno jamstvo, uz uvjet da pacijent strogo poštuje upute o održavanju oralne higijene i dolazi na redovite kontrolne preglede.