Select Page

Dr. Matija Gikić

Dr. Matija Gikić, univ.mag.med.dent.

Stomatolog s vizijom nadimak je kojeg mu često nadjenu suradnici i prijatelji, jer uvijek je okrenut budućnosti. Pronašao je svoj „why“, zašto radi ovo što radi. Za njega je iznimno važno pomagati ljudima. Već kao maleni dječak promatrao je pacijente kako odlaze sretni iz tatine ordinacije i odlučio je krenuti očevim stopama. Svaki osmijeh koji vrati na lice svojih pacijenata za njega je neprocjenjiv. Zahvalan je na prilici da pomogne, usavršava vještine i tako ponudi svojim pacijentima iznimno kvalitetnu uslugu. Matija Gikić osobno poznaje sve svoje pacijente. Uvijek za njih izdvoji barem 45 minuta, jer smatra da je osobni kontakt iznimno važan u izgradnji povjerenja. Pacijenti s njim dijele svoje strahove, patnje, no i nade te dugogodišnje snove od kojih je najčešći upravo lijep osmijeh.

Mnogi od njih već se godinama nisu nasmijali, zbog bolesnih zuba skrivaju se u vlastite svjetove, a toliko bi željeli osjetiti što znači živjeti punim plućima. Bez obzira radi li se o popravku karijesa, aparatiću za zube ili složenim zahvatima poput All on 4 i Zygome, dr. Gikić uvijek će odvojiti vrijeme i s velikom posvećenošću pacijentu objasniti situaciju te ponuditi najbolje rješenje. Jako mu je važna cjeloživotna edukacija. Nakon završenog Stomatološkog fakulteta, redovito usavršava svoja znanja na prestižnim edukacijskim programima s područja oralne kirurgije, implantologije te mnogim drugima. Kao teenager otkrio je čaroban svijet klasičnih i latinoameričkih plesova, a ples ga je naučio nekim kvalitetama važnim za život – strpljenju, posvećenosti i upornosti.

Svoje pacijente promatra cjelovito, prije svega kao ljude kojima je potrebna pomoć i važno mu je upoznati ih. Količina zahvalnosti koju dobiva zauzvrat njegov je „driving force“ i velika motivacija za daljnja usavršavanja i putovanje kroz najnovije stomatološke trendove. Dr. Matija osim stomatologije koja je njegova velika ljubav, važne životne vrijednosti prenosi i svom sinu i kćeri, svjestan važne uloge koju ima u njihovim životima. U slobodno vrijeme, osim stručne literature, rado će posvetiti vrijeme skijanju, putovanjima i ronjenju. Voli otkrivati nove svjetove pa mu se u rukama često nađu i dobri putopisi, a redovito održava i fizičku kondiciju, svjestan koliko je ona važna za posao kojim se bavi. Jedan od dragih govora mu je onaj M.L Kinga: „I have a dream“. Više od 8000 operacija u 12 godina prakse odličan su pokazatelj da su i pacijenti prepoznali njegovu vještinu te da mu se prepuštaju s povjerenjem, sigurni u rezultat koji će ih oduševiti.