Cijena All on 4 zahvata?

Cijena All on 4 zahvata najčešći je upit koji nam postavljate tijekom pregleda, na društvenim mrežama i u email korespodenciji. 

Odlučio sam posvetiti blog ovoj temi. Postoji više opcija zahvata All on 4 / Zygoma i danas ću vam objasniti kako se formira cijena.

Donja čeljust

U najviše slučajeva pacijent ima dovoljno kosti u interkaninom području (kost brade između donjih očnjaka) pa se ugrađuju 4 implantata standardne dužine. Cijena prve faze terapije iznosi od 39.000,00 kn, ovisno o implantološkom sustavu.

Gornja čeljust 

U gornjoj čeljusti možemo izvesti jednu od opcija zahvata All on 4/Zygome ovisno o stanju volumena kosti pacijenta. Kada pacijent ima dovoljno kosti, ugrađuju se 4 implantata standardne dužine – jednostavni All on 4. Ako nema kosti, tada ugrađujem duže implantate tzv. zigomatične, koji se ugrađuju u uvijek postojanu, kvalitetnu i čvrstu jagodičnu kost – koncepti Zygoma Hybrid i Zygoma Quad.

Profesor Brånemark, otac implantologije, izjavio je kako niti jedan pacijent ne bi smio do kraja života nositi protezu i držati zube u čaši

Današnja tehnologija i moja vještina dovoljno su razvijene da kod svakog pacijenta možemo napraviti fiksni rad u gornjoj i/ili donjoj čeljusti.

Krenimo redom!

Slučaj 1

Cijena All on 4 zahvata – jednostavni slučaj 

Tu je potpuno jasna situacija. Pacijent ima dovoljno kosti u obje čeljusti pa možemo ugraditi standardne implantate. Cijena zahvata ovisi o vrsti implatološkog sistema koji koristimo. Radimo s dvije vrste implantoloških sustava, certificiranih od svih svjetskih zdravstvenih organizacija. Odgovaraju EU direktivi o medicinskim proizvodima (93/42/EEC) i FDA odobrenju.

Slučaj 2 

Cijena All on 4 zahvata – Zygoma Hybrid -srednje teški slučaj

Zygoma Hybrid je opcija All on 4 zahvata kod nedostatka kosti u stražnjoj regiji gornje čeljusti tj. kada su maksilarni sinusi veliki, spušteni i jako pneumatizirani. Povlačenje kosti je posljedica izvađenih zuba.

U prednji dio gornje čeljusti, u bazu nosa ugrađuju se 2 standardna implantata, a u stražnju regiju tj. u jagodičnu kost ugrađuju se 2 zigomatična implantata, sa svake strane po jedan. Ukupno je to 4 implantata.

Zygoma Hybrid je kompliciraniji slučaj od klasičnog All on 4-a. Zato je i cijena All on 4 – Zygoma Hybrid malo viša u odnosu na jednostavan slučaj All on 4. 

Cijena Zygoma Hybrid -1. faza kreće se od 59.000,00 kn.

Slučaj 3

Cijena All on 4 zahvata – Zygoma Quad 

Zygoma Quad je najzahtjevniji slučaj u oralnoj kirurgiji. Radi se kada pacijent uopće nema kosti u gornjoj čeljusti, ni sprijeda ni straga. U takvim slučajevima ugrađujem 4 zigomatična implantata u jagodičnu kost.

Cijena Zygoma Quad na upit

Ovim zahvatom rješavamo najteže slučajeve, što znači da baš svaki pacijent može dobiti fiksne zube u gornjoj čeljusti U JEDNOM DANU, bez obzira na nedostatak kosti, kako je zamislio prof. Brannemark.

Kako se formira cijena pojedinog zahvata?

Cijena se formira na prvom specijalističkom pregledu. Nakon detaljne analize digitalnog ortopana i CBCT- 3D dijagnostike utvrđujem stanje kosti u gornjoj i donjoj čeljusti, detaljno objašnjavam pacijentu njegovo stanje i koja je najbolja opcija. Nakon toga izrađujem individualan i optimalan plan terapije.

All on 4/Zygoma je koncept koji ima jedinstvenu cijenu u koju je uključeno sljedeće:

I faza: operacija i privremeni fiksni rad – 24 h 

 • zahvat izvodi specijalist oralne kirurgije, a ne stomatolog
 • antibiotska profilaksa i priprema pacijenta za operaciju
 • vađenje zuba
 • čišćenje upala
 • nivelacija koštanog grebena
 • implantati s ugradnjom (standardni i/ili zigomatični)
 • multi unit nadogradnje
 • otisci i sve protetske probe
 • privremeni fiksni rad (akrilni most na titan cilindrima, 10 zuba) koji služi kao prototip za definitivni protetski rad 
 • 3 kontrolna pregleda (do II faze)

II faza: izrada definitivnog rada – 5 dana ili 4 dolaska 

 • skidanje privremenog mosta i uzimanje otisaka za definitivni rad
 • proba postave zubi
 • izrada konstrukcije u laboratoriju i proba u ordinaciji
 • estetska proba definitivnog rada radi eventualnih korekcija
 • dovršavanje rada u laboratoriju i postavljanje mosta u ordinaciji

 

Za ovu fazu jako je bitno da funkcija i estetika budu u potpunosti zadovoljene jer je riječ o definitvnom mostu pa je potrebno više dana za probe i izradu mosta.

Cijena druge faze ovisi o materijalima koji se koriste:

 • kompozit
 • metalkeramika
 • cirkonkeramika.

 

Mi najčešće radimo mostove od kompozita u obje čeljusti.  

Za superiornu estetiku i funkciju radi se u gornjoj čeljusti cirkonkeramički most, a u donjoj kompozitni.

Boravak i smještaj u poliklinici tijekom terapije 

Za pacijente koji nisu iz Zagreba 

Tijekom  prve faze (operacija i privremeni fiksni most) pacijent boravi 2 noći. Tijekom druge faze izrade definitivnog rada, boravi 4 noći ili treba doći 4 puta u polikliniku.

Za pacijente iz Zagreba

Pacijentima nakon operativnog zahvata osiguravamo recovery room, sobu za oporavak dok čekaju probu zagriza, kako bi se mogli odmoriti.

Cijelo vrijeme boravka u poliklinici osiguravamo 24 h podršku i nadzor našim pacijentima.

Cijena All on 4 plaća se u 2 navrata:

 • prvi dio nakon obavljene operacije i privremenog rada
 • drugi dio nakon završenog definitivnog rada (nakon 6 mjeseci od operacije).

 

Pacijentima nudimo kompletnu uslugu na jednom mjestu, od CT dijagnostike, suvremeno opremljenih ordinacija, operacijskih sala, recovery rooma, apartmana i zubnog laboratorija. S nama su pacijenti potpuno sigurni jer im je cijeli tim poliklinike na raspolaganju čitavo vrijeme. Osjećaju se opušteno i sigurno te odlaze iz poliklinike zadovoljni s novim osmijehom na licu. Naša usluga i kvaliteta zahvata opravdavaju cijenu.

Do idućeg bloga budite nasmijani!

 

Autor: Dr. Matija Gikić

Naručite se na pregled

Call Now Button