Select Page

All on 4

Zubi u jednom danu

Referentni centar za najteže slučajeve

Poliklinika dr. Gikić lider je na području oralne i maksilofacijalne kirurgije u Hrvatskoj, a i šire. Otvorena je s ciljem da prva u Hrvatskoj pruži najmoderniju tehnologiju u ordinacijama i laboratoriju. Mogućnost svjesne sedacije tijekom zahvata, ultimativna 3D dijagnostika te redovito izvođenje najzahtjevnijih oralno-kirurških zahvata, poput Zygome i All on 4-a ono je po čemu se naša poliklinika izdvaja.

Komplicirani slučajevi All on 4 naša su svakodnevica. Specijalizirani smo za totalnu rekonstrukciju obje čeljusti u jednome danu.

Najtežim pacijentima vraćamo osmijeh na lice u najkraćem vremenu. S nama nema više čekanja na novi osmijeh. All on 4 je vaš novi osmijeh u jednoj posjeti. 

N

Najbrže rješenje totalne rekonstrukcije čeljusti u jednom danu jer počiva na principu imedijatnog opterećenja implantata.

N

Minimalno vrijeme oporavka nakon operacije, trenutna funkcija te brz povratak pacijenta u životnu kolotečinu.

N

U gornjoj čeljusti izbjegava se podizanje sinusa i augmentacija kosti što drastično skraćuje vrijeme terapije.

N

Jednostavno održavanje oralne higijene (četkica za zube, pasta, tekućina za ispiranje i konac oko implantata).

N

Dugotrajno rješenje : doživotna garancija na implantate, na protetski rad 5 godina.

N

Prednost radova na vijak u odnosu na cementirane mostove zbog lake i brze reparature rada u slučaju oštećenja .

Zubi u jednom danu

Koncept ALL ON 4 je zahvat koji se izvodi pomoću 4 dentalna implantata i može se raditi kako u gornjoj tako i u donjoj čeljusti. All on 4 počiva na principu imedijatnog opterećenja implantata zbog čega je moguće već istoga dana postaviti hibridni fiksni akrilatni most na vijak, kao privremeno rješenje za narednih šest mjeseci dok implantati ne srastu s kosti. Tada je idealno vrijeme za izradu definitivnog mosta od Phonares II faseta. Phonares fasete su novi zubi izrađeni od kompozitnog materijala. U donjoj čeljusti nakošeni implantati postavljaju se pod kutem od 45° kako bi se izbjegao živac.

Tijekom zahvata All on 4 vade se preostali zubi i korijeni, nivelira greben čeljusti (odstranjivanje granulacija, cisti, upala), ugrađuju četiri implantata po točnoj određenoj matrici, postavljaju nadogradnje i privremeni akrilatni hibridni most na vijak. Nakošenim implantatima (pod kutem od 45°) izbjegavamo dva zahvata u gornjoj čeljusti, koja bitno produžuju i poskupljuju terapiju: podizanje spuštenih sinusa tzv. sinus lift i nadogradnju kosti. Pacijent ima okus hrane jer su okusni pupoljci oslobođeni budući da nema umjetnog akrilatnog nepca kao kod mobilnih proteza.

Zygoma je koncept totalne rekonstrukcije gornje čeljusti u slučaju kada nedostaje čeljusne kosti. Ugrađuju se zigomatični implantati dužine od 3 – 5,5 cm u jagodičnu kost. Potječe od riječi zygoma što znači jagodična kost. Bazira se na protokolu All on 4 – a. Omogućuje imedijatno opterećenje implantata te fiksiranje mosta u gornjoj čeljusti u roku 24 sata nakon završetka ugradnje implantata. Četiri su opcije zygome. Jedna od njih je HYBRID ZYGOMA kada nedostaje kosti na dvama mjestima: tada se ugrađuju dva implantata standardnih dužina te dva duga zigomatična implantata.

Dugogodišnje nošenje mobilne proteze ili višegodišnji izostanak zuba, točnije njegova korijena, u gornjoj čeljusti, uzrokuje atrofiju kosti, što znači da se kost s vremenom povukla. Na tom mjestu nema mogućnosti ugradnje implantata standardne dužine. Do pojave zigomatičnih implantata jedina je terapija bila podizanje spuštenih maksilarnih sinusa i stavljanje biomaterijala tj. nadoknada umjetnom kosti. Dugotrajna je terapija i to joj je glavna mana.

Kada je kost totalno atrofirala ugrađuju se sva četiri zigomatična implantata. To je najteži slučaj u oralnoj kirurgiji i takav koncept naziva se ZYGOMA DOUBLE/QUAD, ali vraća pacijentu osmijeh u 24 sata.

Pacijentu iz Slovenije (50 godina), napravljen je zahvat All on 4 u roku 24 sata. Funkcija rada je trenutna. Pacijentu je postavljen privremeni rad, dok je definitivni rad izrađen i fiksiran nakon 6 mjeseci od operativnog zahvata.